Araştırma & Geliştirme
Van der Knaap Grubu olarak kendi Araştrma ve Geliştirme bölümümüz bulunmaktadır. 'de Kas' inovasyon merkezimizde tam teçhizatlı bir laboratuvarımızın yanı sıra farklı yetiştiricilik ortamlarının simüle edilebildiği AR-GE seralarımız da bulunmaktadır. Bu olanaklarla mevcut ürünlerimizi iyileştirme ve yeni ürün geliştirme çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir.
Haber sayfamızda denemeler ve geliştirmeler hakkında düzenli olarak makaleler yayınlıyoruz.
Yakın zamanda gerçekleştirilen yeniliklerden bazıları aşağıda belirtilmiştir:
Atıkların gübreye dönüşümü
Van der Knaap, Organik Sulama Sistemi (OSS) ile birden fazla ham madde akışını işleyebilen mükemmel bir kurum içi sisteme sahiptir. Yeni araştırmalar, hayvancılık kaynaklı artıkların (bulamaç) işlenmesine ve bahçe tarımı kaynaklı organik artık akışların (örneğin bitki artıkları) bahçecilik sektörüne yönelik organik gübrelere dönüştürülmesine odaklanmaktadır. Bu yöntem tarım sektörünü döngüsel bahçe tarımıyla ilişkilendirmenin bir yoludur.
Yenilenebilir ve döngüsel kaynaklar
Van der Knaap, köklendirme ve bitki yetiştirmeye yönelik sürekli olarak (daha fazla) sürdürülebilir çözümler arıyor. Van der Knaap'ın Araştırma ve Geliştirme ekibi, farklı yenilenebilir ve döngüsel kaynaklar için araştırmalar yürütüyor. Bir dizi standart hale getirilmiş yetiştirme denemesi ve kapsamlı fiziksel ve kimyasal analizler tamamlandıktan sonra, en fazla umut vadeden kaynaklar bir sonraki test aşamasına alındı. Bu noktadan itibaren bu aşamaya ulaşan birtakım kaynaklar umut verici sonuçlar vadediyor!
Doğru substrat seçimi yoluyla saksı kurtlarıyla mücadele
Van der Knaap, on yılı aşkın bir süredir Phalaenopsis ve diğer orkide türlerinin ekimi ve yetiştirilmesi konusunda faaliyet göstermektedir. Son yıllarda orkide ekimine ve çoğaltılmasıne yönelik ürünler geliştirilmiştir. Doku kültüründen elde edilen bitki materyalinin çoğaltılması için Fibre-Neth® plugları artık vazgeçilmezdir.
Fibre-Neth® zemin malzemesi suyu ve besin maddelerini hızla emer ve dengeli bir şekilde kurur. Üstelik Lyprauta sivrisineği (saksı kurdu) larvasının, zemin malzemesinin yapısı nedeniyle üreme şansı kalmaz. Eşsiz yapısı saksı kurdu larvalarının üremesini engeller ve olası zararı kısıtlar.